De elektrische fiets is mateloos populair


De elektrische fiets is niet enkel populair bij de oudere generatie, ook jonge mensen kiezen voor het comfort van een elektrische fiets. Zalig toch, als je constant kan fietsen met het gevoel de wind in de rug te hebben. Sta wel eerst even stil bij een correcte verzekering van je investering!

Wat zijn mijn verplichtingen als ik wil fietsen met een elektrische fiets?

We maken hier onderscheid tussen :

  • Een fiets met elektrische hulpmotor met een maximale snelheid van 25 km/uDeze fiets geeft enkel ondersteuning tijdens het trappen en de motor valt uit als je meer dan 25 km/u fietst.  Sneller fietsen kan enkel op eigen kracht.
  • Bij de speed pedelec stopt de trapondersteuning niet bij 25 km/u.  Door zelf mee te trappen kan je snelheden halen tot 45 km/u.  Hierdoor valt de speed pedelec niet in de categorie van fietsen, maar in die van bromfietsen.  Hierdoor zijn er andere verplichtingen.

Wat zegt de wetgeving?  Welke verplichtingen zijn er?Maar hoe zit het nu met de verzekeringsplicht?

Als de trapondersteuning aangehouden blijft, ook bij snelheden boven de 25 kilometer per uur, is er geen speciale verzekering vereist.  De familiale verzekering is dan voldoende.

Als de speed pedelec zich autonoom kan voortbewegen zonder trapondersteuning boven de snelheid van 25 km/u, is een BA bromfiets vereist.

Wil je fietsen zonder zorgen?

Dan kan!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?