Uw autoverzekering stopzetten omdat uw auto verkocht is? Hier houdt u best rekening mee!


U verkoopt uw auto en u koopt geen nieuwe, of u schrijft uw nieuwe auto in onder een nieuwe nummerplaat. In dat geval heeft u uiteraard geen verzekering meer nodig voor de verkochte auto. Maar welke stappen moet u nu precies ondernemen?

Keuring voor verkoop

Als u uw auto wil verkopen, dient dit voertuig eerst gekeurd te worden voor verkoop.  Hiervoor kan u best een afspraak maken in een keuringsstation.  Hou er rekening mee dat u een afspraak moet maken voor een keuring voor verkoop en niet voor een gewone keuring!

Na deze keuring voor verkoop, zal u van het keuringsstation een roze formulier ontvangen: aanvraag tot inschrijving van een voertuig.  Dit formulier is 2 maanden geldig en dient u aan de koper te overhandigen.  Hij heeft dit document nodig om de wagen in te schrijven op zijn naam.

Belangrijk: u kan uw nummerplaat pas laten schrappen na de keuring voor verkoop, aangezien u uw plaat nodig heeft om deze keuring te laten doen.

Schrapping van uw nummerplaat in de registers van de DIV

Als uw auto verkocht is en de overdracht van het voertuig aan de nieuwe eigenaar gebeurd is, kan u uw nummerplaat laten schrappen uit de registers van de DIV (dienst inschrijving voertuigen).  Hiervoor kan u terecht bij  een postpunt van Bpost.  U kan aan de loketten uw nummerplaat afgeven en vragen om deze te schrappen.  De medewerker van BPost brengt dit onmiddellijk in orde voor u.  U ontvangt ter plaatse een schrappingsattest met de datum van de schrapping.

Verzekering stopzetten!

Zodra u dit document van schrapping in uw bezit heeft, mag u dit aan ons bezorgen. Hiermee kunnen we de verzekering van het betreffende voertuig stopzetten.  Het niet-verbruikt premiegedeelte zal u worden teruggestort.

Wat met de betaalde verkeersbelasting?

Ondertussen brengt de DIV de belastingadministratie op de hoogte van de schrapping van uw nummerplaat.  Het deel van de wegenbelasting dat u betaald heeft en niet opgebruikt heeft, zal worden terugbetaald.

Nog vragen? Wij zijn Paraad!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?