WhattsApp-fraude … Laat je niet vangen!


Jammer genoeg zijn verschillende klanten van ons kantoor al opgelicht door whatsApp-fraude.

Wij willen je graag hiervoor waarschuwen.

Hoe gaan ze te werk ?

Criminelen doen zich voor als een bekende en vragen je met een smoes om geld.

Zij gaan daarbij dikwijls zeer geraffineerd te werk.  In de gevallen die bij ons bekend zijn,  geven de oplichters zich uit als je zoon of je dochter.

Je krijgt een bericht op uw gsm.“Hey mama, ik heb een nieuwe gsm nummer, mijn oude nummer mag je schrappen” is een veel voorkomend bericht.

Meestal is de profielfoto nog mee overgenomen zodat het lijkt dat je met je zoon of dochter aan het communiceren bent.

Na wat berichten heen en weer gaat het snel over een het feit dat er een dringend probleem is en wordt er gevraagd om dringend hulp te bieden door geld over te schrijven.Ga hier nooit op in want het geld dat je overmaakt zie je meestal nooit terug.

Hoe herken je deze vorm van fraude?

• Een ‘bekende’ vraagt je om hulp via WhatsApp van een onbekend nummer. De profielfoto klopt.• Vaak is het een bericht met een smoes dat hij/zij een nieuw nummer heeft.• Deze ‘bekende’ vraagt om geld of om een rekening voor te schieten.• Het is altijd zeer dringend.• De ‘bekende’ wil niet op een andere manier communiceren of beweert dat hij/zij dit niet kan omwille van bv een kapotte telefoon.• Soms hoor je als je het nieuwe nummer belt een vage stem van de bekende, waarna het gesprek stopt. Dit zijn echter geluidsfragmenten die van de social media zijn gehaald.Het zijn allemaal trucks om je te misleiden.

Hoe voorkom je deze vorm van fraude?

Vraagt iemand om geld, spreek dan af met deze persoon of tracht deze persoon te bereiken via het gekend nummer uit uw adresboek. Kan je deze persoon niet bereiken maak dan nooit zo maar geld over.

Wees ervan bewust dat als je belt en je vaag wat bekende stamfragmenten hoort,  deze van social media komen om je te misleiden.

Spreek erover met uw familie zodat deze vorm van oplichting bekend is .

Een voorbeeld van een dergelijke fraude zie je via deze link Fraudehelpdesk.

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?