Niets zo vervelend als pech onderweg


Platte band, motorpech, platte batterij, …  en u heeft bijstand nodig? Het kan ons allemaal overkomen en meestal zorgt dit voor een hoop stress.  Maar gene paniek … tenminste als je een bijstandsverzekering hebt onderschreven.  En daar knelt nu net het schoentje, want veel mensen hebben geen bijstandsverzekering en blijven dus in de kou staan bij pech met de wagen.

We kunnen het niet genoeg benadrukken: kijk na of je een bijstandsverzekering hebt. Zo vermijd je heel wat kopzorgen en ga je met een gerust gemoed op pad!  Panne, platte batterij, klapband? Geen zorgen, even een telefoontje plegen met je bijstandsverzekeraar en bijstand is onderweg!  Voor de telefoonnummers van de bijstand verwijzen we naar een eerdere blogpost.

Twijfel je of je een bijstandsverzekering hebt?  Geen probleem! Contacteer ons even en we kijken het met plezier na voor u!

Veel mensen denken dat de bijstand standaard in hun autoverzekering zit. Dit is echter niet het geval.  Bijstand na pech is een waarborg die bijkomend moet onderschreven worden en waarvoor een bijpremie moet betaald worden.

Wat wel standaard in uw autoverzekering zit (bij de meeste verzekeraars) is bijstand na ongeval.  Dit wil zeggen dat uw voertuig geïmmobiliseerd is door een ongeval. In dat geval kan u beroep doen op de gratis bijstand die standaard in uw autoverzekering zit.  Het telefoonnummer van de bijstand kan je terugvinden op het witte verzekeringsbewijs.

Bijstand na pech heb je dus enkel als je hiervoor een aparte waarborg hebt onderschreven.  Maar wat zit daar nu precies in?  Dit verschilt van verzekeraar tot verzekeraar.  Wij baseren ons in dit artikel op de Uitgebreide Baloise Assistance Voertuig van ons partner Baloise.

Wat is verzekerd.

  • pechverhelping, sleepdienst, vervoer van het voertuig ingevolge een defect, een ongeval of een diefstal van het voertuig in België en in het buitenland.
  • tussenkomst vanaf de woonplaats van de verzekerde. (dit is niet bij alle verzekeraars het geval!)
  • repatriëring van het voertuig dat langer dan 3 werkdagen in het buitenland geïmmobiliseerd is.
  • onderkomen en vervoer van de verzekerde inzittenden in afwachting van de herstelling van het voertuig.
  • repatriëring en / of voortzetting van de reis van de geïmmobiliseerde verzekerde inzittenden die langer dan 3 dagen in het buitenland geïmmobiliseerd zijn ingevolge een defect, een ongeval of een diefstal van het voertuig.
  • vervangvoertuig gedurende de immobilisatie van het gedekte voertuig gedurende max. 7 opeenvolgende dagen.

Voor een volledig overzicht van de dekkingen, de plafonds en de uitsluitingen verwijzen we naar de algemene voorwaarden.

Hoeveel kost die bijstand nu?

Dat valt heus wel mee. Zeker als je hiermee gemoedsrust hebt onderweg.

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte.

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?