Het juiste moment voor langetermijnsparenDoe jij nog niet aan langetermijnsparen?  Dan laat je een mooie fiscale beloning liggen!  Bovendien is nu het ideale moment om uw langetermijnsparen op te starten!

Het langetermijnsparen is naast het pensioensparen een interessante optie om wat extra pensioenkapitaal op te bouwen en dat met een mooie fiscale beloning.  Je kan namelijk genieten van een belastingvermindering tot maximaal €705 per jaar.

Helaas wil de overheid in het kader van een grote belastinghervorming hier nu een stokje voor steken en dit langetermijnsparen afschaffen vanaf 01/01/2024. Doe je dus nog niet aan langetermijnsparen, dan is het nu het moment om ermee te beginnen. Wij bekijken graag samen met u of een polis langetermijnsparen voor u fiscaal interessant is.

Op basis van de huidige info zullen bestaande polissen, afgesloten tot en met 2023, gewoon mogen blijven doorlopen en de gunstige fiscaliteit genieten.

Wanneer is langetermijnsparen interessant?

Iedereen met een beroepsinkomen kan aan langetermijnsparen doen.  Niet alleen is langetermijnsparen een goede manier om een extra pensioenkapitaal op te bouwen, de fiscaliteit zorgt voor een extra hefboom op vlak van rendement, want de overheid betaalt onrechtstreeks een stukje van je premie.  Als je die jaarlijkse premie in je belastingaangifte kunt aangeven, geniet je immers van een belastingvermindering.

Er is echter een grote maar …

De huidige fiscale wetgeving bepaalt dat er een gemeenschappelijk potje bestaat op de belastingbrief voor:

  • jouw stortingen in het kader van langetermijnsparen
  • de kapitaalsaflossing voor jouw (oude) hypotheeklening en
  • de premies van de schuldsaldoverzekering gekoppeld aan die kapitaalsaflossing.

Die gemeenschappelijke pot mag het absolute bedrag van 2.350 € per jaar niet overschrijden.

Als jij dus momenteel in je belastingaangifte rubriek 1353/2353 al invult met kapitaalsaflossingen van een (oude) hypotheeklening en premies van de schuldsaldoverzekering, dan zal  het potje vermoedelijk al vol zitten en kan je de premies voor het langetermijnsparen niet fiscaal inbrengen  Maar het loont zeker de moeite om het te laten controleren, want het is now or never!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?