Vakantieplannen? Vergeet uw reisverzekering niet!Wil u met een gerust gemoed op vakantie? Dan is een reisverzekering geen overbodige luxe.  Deze zorgt onder andere voor uw medische bijstand.  Welke soorten reisverzekering zijn er?  Wat is er juist gedekt in een reisverzekering?  Hieronder geven we antwoord op heel wat vragen.

U gaat op vakantie en u beslist om een reisverzekering af te sluiten zodat uw medische bijstand gegarandeerd is.  Kies ik voor een jaarlijks contract of een tijdelijk contract?

1. Het tijdelijk contract

 • dit wordt afgesloten om een bepaalde reis te verzekeren.
 • de duur van het contract wordt bepaald in functie van de duur van uw reis.
 • bij de onderschrijving van de polis geeft u het land van uw bestemming door.
 • de verzekerde personen zijn de personen die u in uw contract vermeld heeft.
 • de polis dekt de terugbetaling van de medische kosten in het buitenland gemaakt. Let op: dit is geen onbeperkt bedrag!

2. Het jaarcontract

 • dit contract heeft een geldigheid van 1 jaar en wordt stilzwijgend hernieuwd.  Indien u dit contract wenst op te zeggen, dient dit te gebeuren 3 maanden voor de vervaldag.
 • Tijdens de verzekerde periode zijn alle reizen van de verzekerde personen gedekt. U hoeft dus geen melding meer te maken van elke reis afzonderlijk.  Hou er wel rekening mee dat er per reis een maximale duur voorzien is.  Contacteer ons voor de voorwaarden van uw polis.
 • u kan de dekking beperken tot een dekking binnen Europa, of u kan kiezen voor een wereldwijde dekking.
 • De verzekerde personen zijn ofwel een individu, of een koppel dat onder hetzelfde dak woont, of een gezin dat onder hetzelfde dak woont.
 • het contract waarborgt de terugbetaling van de medische kosten die in het buitenland gemaakt zijn. Afhankelijk van uw contract kan hier een maximum voorzien zijn, of er kan een onbeperkte dekking voorzien zijn.

Enkel medische bijstand in mijn reisverzering of toch net iets meer?

Alle contracten kunnen uitgebreid worden met een aantal opties.  Denk maar aan de bijstand voor uw voertuig (pechverhelping), een annulatieverzekering, een bagageverzekering, …. Daarom is het belangrijk om er met ons over te praten, wij bekijken samen wat voor u de beste optie is.  Dus contacteer ons en wij bespreken met u de mogelijkheden!

Welke waarborgen zijn voorzien als u een reisverzekering afsluit?

1. Medische bijstand

De medische bijstand is meestal de voornaamste reden om een reisverzekering af te sluiten.  Deze medische bijstand voorziet onder meer:

 • medische opvolging van de zieke of gehospitaliseerde persoon
 • repatriëring
 • terugbetaling van de medische kosten, beperkt tot het maximumbedrag voorzien in de polis.  Het maximumbedrag kan belangrijk zijn als u reist naar een land waar de medische kosten zeer hoog zijn en waarvoor uw ziekenfonds niet tussenkomt, zoals bv in de Verenigde Staten.  De terugbetaling van de medische kosten die u in het buitenland gemaakt hebt, zal pas gebeuren nadat uw ziekenfonds zijn gedeelte van de kosten heeft terugbetaald.
 • een eventuele tussenkomst voor opsporings- en reddingskosten.  Deze terugbetaling is beperkt tot een maximumbedrag.
 • de repatriëring van een overleden verzekerde.
 • een vervroegde repatriëring ten gevolge van een ziekenhuisopname of het overlijden van een naaste

Dus redenen genoeg om niet te vertrekken zonder reisverzekering!

2. bijstand tijdens de reis

De reisbijstand komt ook tussen wanneer u problemen ondervindt gedurende uw reis, onder andere voor:

 • de repatriëring van de bagage/huisdieren die toebehoren aan de verzekerde wanneer deze gerepatrieerd wordt.
 • het ter beschikking stellen van geld in het buitenland.
 • de nasturen van bagage.
 • het opsturen van geneesmiddelen of prothesen die ter plaatse onvindbaar zijn

 Reist u met uw voertuig?

Dan kan u best kiezen om uw contract uit te breiden met de waarborg pechverhelping voor uw voertuig.

Indien u deze waarborg onderschrijft dan kan u beroep doen op de bijstandsprestaties bij pech, ongeval, diefstal van uw voertuig, …

Welke verzekering sluit u nu best af?  We begrijpen dat de keuze niet altijd eenvoudig is.  Daarom zijn wij er om u te begeleiden, dus aarzel niet om ons te  contacteren!

Indien u meer interessante artikelen wenst te lezen over reisverzekeringen, verwijzen we u graag door naar de website van onze partner Europ Assistance.

Aangezien de vakantiegangers weer talrijk aanwezig zullen zijn op de Europese wegen kan het bij momenten druk worden. Daarom check je best de verkeersdruktekalender.

Wanneer je niet met je eigen wagen op vakantie gaat, maar kiest voor een huurauto, kan je hier enkele aandachtspunten terugvinden.

Wist u dat u op onze website nog andere nuttige informatie kan terugvinden?

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?