Is de Familiale Verzekering nu Verplicht of Niet?


In de wereld van verzekeringen is een van de meest besproken onderwerpen de familiale verzekering. Hoewel dit soort verzekering in België niet wettelijk verplicht is, is het toch een zeer nuttige en aanbevolen verzekering. Laten we dit nader bekijken.

Wat is een Familiale Verzekering?

Een familiale verzekering, ook wel bekend als de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Gezin, dekt de financiële gevolgen als u of een gezinslid schade toebrengt aan een derde partij. Het gaat hier om zowel lichamelijke als materiële schade. Het is een polis die ontworpen is om u te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden in uw dagelijkse leven.

Verplicht of Niet?

Zoals eerder vermeld, is de familiale verzekering in België niet wettelijk verplicht. Er zijn echter andere soorten verzekeringen, zoals de autoverzekering, die wel verplicht zijn. Hoewel een familiale verzekering niet verplicht is, is het echter zeer aan te raden.

Waarom is het Nuttig?

Hoewel niemand van plan is om schade te veroorzaken, kunnen ongelukken gebeuren. Een eenvoudige onachtzaamheid kan soms aanzienlijke financiële gevolgen hebben. Stel dat uw kind een bal tegen het raam van de buurman trapt en het raam breekt, of dat u per ongeluk een dure vaas in een winkel omstoot. In dergelijke gevallen komt de familiale verzekering tussenbeide om de veroorzaakte schade te vergoeden.

Conclusie

Hoewel de familiale verzekering niet verplicht is, kan het een nuttige veiligheidsmaatregel zijn om uzelf en uw gezin te beschermen tegen eventuele financiële gevolgen van per ongeluk veroorzaakte schade. Het biedt gemoedsrust en financiële zekerheid in een wereld waar ongelukken onvermijdelijk zijn. Het is zeker een overweging waard in elk gezin.

Remember, zoals het gezegde luidt: "Het is beter om het te hebben en het niet nodig te hebben, dan het nodig te hebben en het niet te hebben."

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Neem nu contact met ons op. Wij zijn altijd beschikbaar en staan paraad om u te helpen met uw zorgen en vragen.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?