Wanneer heeft u een verzekering arbeidsongevallen nodig?


In het bedrijfsleven zijn er veel verschillende risico's waar we rekening mee moeten houden. Een daarvan is het risico op arbeidsongevallen. Het is een ongelukkige realiteit dat deze dingen gebeuren, en daarom is het belangrijk om te weten wanneer u een verzekering arbeidsongevallen nodig heeft.

Wat is een Verzekering Arbeidsongevallen?

Een verzekering arbeidsongevallen dekt de werkgever tegen de financiële gevolgen van arbeidsongevallen die werknemers kunnen overkomen tijdens de uitoefening van hun beroep of op de weg van en naar het werk. Het biedt compensatie aan de werknemer voor medische kosten, werkonbekwaamheid en in sommige gevallen ook een vergoeding aan de familie in geval van overlijden van de werknemer.

Wie is Verplicht deze Verzekering te Hebben?

In België zijn alle werkgevers, ongeacht de grootte van hun bedrijf, wettelijk verplicht om een verzekering voor arbeidsongevallen af te sluiten voor hun werknemers. Dit geldt zelfs als de werknemer slechts deeltijds of tijdelijk werkzaam is.

Dus, als u een werkgever bent en u heeft werknemers in dienst, dan heeft u een verzekering arbeidsongevallen nodig om uzelf en uw werknemers te beschermen.

Waarom is het Nodig?

Een arbeidsongeval kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben voor zowel de werknemer als de werkgever. De kosten voor medische behandeling, rehabilitatie en eventuele doorlopende zorg kunnen snel oplopen. Bovendien kan de werknemer gedurende een bepaalde tijd niet in staat zijn om te werken, wat kan leiden tot verlies van inkomsten.

Door het afsluiten van een verzekering arbeidsongevallen beschermt de werkgever zichzelf tegen de financiële last van deze kosten en zorgt hij tegelijkertijd voor de welzijn van zijn werknemers.

Conclusie

Het afsluiten van een verzekering arbeidsongevallen is een wettelijke verplichting voor alle werkgevers in België. Maar afgezien van het voldoen aan deze wettelijke verplichting, is het ook een essentieel onderdeel van het zorgen voor het welzijn van uw werknemers en het beschermen van uw bedrijf tegen financiële risico's.

Bij Paraad Verzekeringen staan we klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste polis voor uw bedrijf en bieden we de nodige ondersteuning bij het beheer van claims. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Neem nu contact met ons op. Wij zijn altijd beschikbaar en staan paraad om u te helpen met uw zorgen en vragen.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?