Jouw nalatenschap: wat kan je vandaag al regelen?


Jong of oud: het is altijd een goed idee om al eens na te denken over je nalatenschap. Want alles wat je bij elkaar spaart, van geld tot eigendommen, laat je immers ooit na aan je geliefden.

Maar … wie zijn precies je erfgenamen? Hoe wordt de erfenis verdeeld? Hoeveel successierechten zullen je erfgenamen moeten betalen?

Met de online successiesimulator van onze partner DELA* bereken je in vier stappen hoeveel je erfgenamen volgens het wettelijk erfrecht later zullen betalen op je bezittingen. Snel, eenvoudig en volledig vertrouwelijk.

Maak meteen een simulatie

Tip: regel je nalatenschap vooraf

Het is verstandig om je nalatenschap vooraf in kaart te brengen. Zo komen je erfgenamen later niet voor verrassingen te staan. Wil je afwijken van het wettelijk erfrecht? Dan kan het opstellen van een testament interessant zijn. Je nabestaanden hoeven zich dan niet meer te buigen over lastige erfeniskwesties.

Maar je kan meer doen

Zo kan je je geliefden ook de kosten van je uitvaart besparen. Uitvaarten worden steeds duurder. Met een Uitvaartzorgplan van onze partner DELA kan je ervoor kiezen om een bedrag te voorzien waarmee je nabestaanden later de uitvaartfactuur kunnen betalen:

- Je nabestaanden hoeven niet aan hun eigen spaarcenten te zitten

- Ze hebben bij je overlijden snel toegang tot het verzekerd bedrag

- Ze hoeven de erfenis niet aan te spreken om je uitvaart te bekostigen

- Kost je uitvaart minder dan het verzekerd bedrag? Dan ontvangen je nabestaanden uiteraard het saldo volgens de begunstiging die jij kiest.

En een DELA Uitvaartzorgplan biedt nóg tal van voordelen

Benieuwd naar wat een DELA Uitvaartzorgplan kan betekenen voor jou en je gezin? Ik maak graag tijd voor je vrij. Tijdens een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor vertel ik je alles over het DELA Uitvaartzorgplan en beantwoord ik met plezier je vragen. Maak een afspraak via 011/340.360 of vanessa@paraad.be.  Je kan ook steeds online een afspraak inboeken via onze website.

PS: wist je dat DELA staat voor ‘Draagt Elkanders Lasten’ en deel uitmaakt van coöperatie DELA? Coöperatie DELA werd geboren uit solidariteit met als doel: voor iedereen een waardig en betaalbaar afscheid mogelijk maken. Maar DELA doet nu veel meer en wil ook bij leven zoveel mogelijk van betekenis zijn voor elkaar en de samenleving rondom overlijden. De coöperatieve waarden vormen het kompas van DELA in België. Als verzekerde word je automatisch, kosteloos en vrijblijvend lid van coöperatie DELA, heb je de mogelijkheid tot inspraak en zeggenschap en geniet je allerlei voordelen. Meer op www.dela.be/cooperatie.

Home

Home

Biedt proactieve, op maat gemaakte polissen om te voldoen aan uw verzekeringsbehoeften. Zowel zakelijk als privé, voor een perfect passend totaalplaatje.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?