Brandverzekering: Vergeet de optionele waarborg diefstal niet


Het is een rustige ochtend en u vertrekt naar het werk. Bij terugkomst 's avonds is het huis een chaos: de ramen zijn ingeslagen, de laden en kasten zijn overhoop gehaald, en uw waardevolle voorwerpen zijn verdwenen. Het is een beangstigend en ongemakkelijk scenario die niemand graag wil ervaren. Maar het kan helaas gebeuren, en dat is waar de optionele waarborg diefstal in uw brandverzekering van pas komt.

Wat is de waarborg diefstal?

Een brandverzekering dekt, zoals de naam al doet vermoeden, schade door brand. Maar wist u dat deze verzekering ook een optie heeft om diefstal te dekken?

De waarborg diefstal is een optionele dekking in uw brandverzekering die u beschermt tegen financiële verliezen door diefstal of poging tot diefstal in uw woning.  Vergeet niet dat deze waarborg optioneel is, wat betekent dat het niet automatisch in uw brandverzekering zit. U moet het expliciet aanvragen bij uw verzekeraar.

Waarom is de waarborg diefstal belangrijk?

Het belangrijkste voordeel van de dekking tegen diefstal is de bescherming tegen financiële verliezen. Stelt u zichzelf de vraag: kan ik gemakkelijk de vervangingskosten van mijn gestolen bezittingen betalen? Voor de meesten van ons zou het antwoord 'neen' zijn.

Diefstal kan u niet alleen fysiek en emotioneel schaden, maar ook financieel. Denk maar aan de kosten van het vervangen van gestolen voorwerpen en het herstellen van de materiële schade na een inbraak.

Controleer uw polis

Hoewel het een relatief klein bedrag is in vergelijking met de potentiële kosten door diefstal, merken we dat er toch nog mensen zijn die de diefstalwaarborg niet hebben opgenomen in hun brandverzekering. 

Heeft u er al bij stilgestaan of de diefstalwaarborg deel uitmaakt van uw brandverzekering? Neem nu even de tijd om uw polis na te kijken en te bevestigen. Uw gemoedsrust is het waard.  

Bij Paraad Verzekeringen staan we klaar om u te helpen met al uw verzekeringsbehoeften, waaronder de optionele waarborg diefstal. Neem gerust contact met ons op via verzekeringen@paraad.be of bel ons op 011 340 360. We helpen u graag verder!

 

Eigendommen

Bescherm uw investeringen met de juiste brandverzekering, inclusief geschikt verzekerde kapitaal en extra

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?