Wat als ik met een opgefokte bromfiets rijd?


Stap je op een opgefokte bromfiets, dan speel je met vuur, zowel letterlijk als figuurlijk. Paraad Verzekeringen waarschuwt je voor de risico's die je neemt wanneer je de snelheidslimieten negeert en je veiligheid en de wet aan je laars lapt.

Waarom een opgefokte bromfiets zowel gevaarlijk als duur is

Je brommer pimpen zodat hij harder gaat dan toegestaan, kan verleidelijk zijn, maar weet je welke gevolgen dit heeft? Juridisch gezien transformeer je jouw bromfiets in een motorfiets, waar veel strengere regels voor gelden. Een klasse A bromfiets mag niet sneller dan 25 km/u en klasse B niet meer dan 45 km/u. Ga je daarover, dan is het niet meer de 'onschuldige' bromfiets die je ooit kocht.

De risico's op een rijtje

  • Technische ongeschiktheid: Een bromfiets is niet gemaakt voor hoge snelheden. De remmen, banden en vering zijn niet berekend op een opgevoerde motor. Bij slecht weer of een passagier achterop vergroot het gevaar op ongelukken.
  • Asociaal gedrag: Bromfietsen mogen soms het fietspad op. Doe je dit met een opgefokt exemplaar, dan breng je anderen in gevaar. Er is een reden waarom er snelheidslimieten zijn op fietspaden.
  • Toegestane snelheid: Zowel de bestuurder als andere weggebruikers verwachten geen motorfiets-snelheden van een bromfiets. Dit zorgt voor verrassende en gevaarlijke situaties.

De financiële kopzorgen

Bij Paraad Verzekeringen willen we je behoeden voor de financiële implicaties van het rijden met een opgevoerde bromfiets.  Een verwittigd man is er immers 2 waard.  Boetes kunnen in de duizenden euro's lopen en je brommer kan zelfs in beslag genomen worden. Verder kunnen de kosten voor schade aan derden astronomisch zijn, vooral als blijkt dat de ware aard van het voertuig verzwegen is.

Een Overzicht van de Kosten

  • Geen gelijkvormigheidsattest: € 60 tot € 60.000
  • Geen correcte inschrijving: € 60 tot € 3.000
  • Te jong om te rijden: € 60 tot € 3.000
  • Rijden met verkeerd rijbewijs: € 1.200 tot € 12.000
  • Geen geldige verzekering: € 600 tot € 6.000

Bij Paraad Verzekeringen draait het om proactieve dienstverlening en veiligheid. We bieden polissen die passen bij je levensstijl en je voertuigen, zonder verborgen gevaren. Onze missie is om je met een gerust hart het leven door te helpen, vrij van de zorgen die een opgefokte bromfiets met zich mee kan brengen.  Dus een goede raad van Paraad: laat die opgefokte bromfiets aan de kant staan!

Kies Voor Veiligheid en Zekerheid

Voor advies over de juiste verzekering of meer informatie over veilig in het verkeer, neem contact op met ons via verzekeringen@paraad.be of bel ons op 011 340 360. Bezoek onze website https://paraad.be/ voor meer tips en inzichten.

Paraad Verzekeringen – Uw partner in verzekeringen, omdat we geven om uw veiligheid en financiële welzijn.

 

Mobiliteit

Ontdek trends, technologieën en toekomstige uitdagingen in de mobiliteitssector.

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?