Adreswijziging? Geen aanpassing nodig op het inschrijvingsbewijs van uw voertuig


Verhuizen brengt altijd een hele reeks administratieve taken met zich mee. Een van die taken was tot een aantal jaren geleden het aanpassen van uw adres op het inschrijvingsbewijs van uw voertuig. Maar dat is nu verleden tijd!  Aangezien we hier nog geregeld vragen over krijgen, hebben we besloten dit nog even te verduidelijken in onze blog!

Vereenvoudiging voor de burger en administraties

De Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer (FOD) heeft besloten om dit proces te vereenvoudigen voor zowel de burger als de gemeentelijke administraties. Wanneer u uw verhuis aangeeft bij uw gemeente, wordt uw adres automatisch aangepast in de databank van de Dienst Inschrijvingen van Voertuigen (DIV).

Hierdoor hoeft u niet meer naar het gemeente- of stadhuis te gaan om uw papieren inschrijvingsbewijs aan te passen. Uw oude adres blijft gewoon op uw papieren inschrijvingsbewijs staan.

Controlediensten consulteren de databank

De controlediensten zijn op de hoogte van deze wijziging. Ze weten dat ze voor het geldige adres de databank van de DIV moeten consulteren. Dit zorgt voor een grotere nauwkeurigheid tijdens controles.

Conclusie

Een adreswijziging betekent nu één taak minder op uw verhuischecklist. En dat is altijd goed nieuws! Bij Paraad Verzekeringen zijn we altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en staan we klaar om u te helpen met uw verzekeringsbehoeften. Contacteer ons voor meer informatie en advies op maat.

Voor meer informatie en advies over verzekeringen, kunt u altijd terecht op onze website of neem contact met ons op via 011 340 360 of verzekeringen@paraad.be. We staan altijd klaar om u te helpen met al uw verzekeringsvragen.

Let op: Wij werken op afspraak. Een afspraak kan je maken via de contactpagina van onze website, telefonisch of via mail.

Image description

Neem contact met ons op

Neem nu contact met ons op. Wij zijn altijd beschikbaar en staan paraad om u te helpen met uw zorgen en vragen.

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?