De lentezon schijnt: Uw gids de inschrijving van uw bromfiets


 Als u van plan bent een tweedehands bromfiets in te schrijven, moet u nu eerst langs een gespecialiseerd postkantoor van Bpost.

De stappen voor deze vernieuwde inschrijvingsprocedure zijn als volgt:

  1. Ga naar een Bpost-kantoor met het laatste inschrijvingsbewijs van de bromfiets (of een attest van verlies van de politie). Zij zullen een controle van de voertuiggegevens uitvoeren.  Let op: Niet elk Bpost-kantoor kan deze preregistratie uitvoeren. U kunt de lijst met Bpost-kantoren die deze service aanbieden vinden door te klikken op deze link
  2. De oude inschrijvingsdocumenten worden door Bpost ongeldig gemaakt en u ontvangt een roos formulier voor de inschrijving van uw tweedehands bromfiets. Als deze procedure als verkoper wordt uitgevoerd, moet u het roze formulier samen met het ongeldig gemaakte (geperforeerde) oude kentekenbewijs overhandigen aan de koper.
  3. Bezorg ons het roze inschrijvingsformulier en het oude kentekenbewijs. Bij correcte naleving van de procedure kunnen wij uw bromfiets online inschrijven.

Deze nieuwe procedure is ook van toepassing op tweedehands speedpedelecs  met een vermogen dat lager is dan of gelijk aan 125cc of een maximumsnelheid tot en met 45km/u.

Er zijn echter enkele uitzonderingen waar preregistratie niet mogelijk is, zoals bij een geïmporteerde bromfiets. In deze gevallen moeten de documenten nog steeds per post worden bezorgd aan de DIV (Dienst voor Inschrijving van Voertuigen). In alle andere gevallen is preregistratie door Bpost nu verplicht.

Deze procedure is ingevoerd om de inschrijvingsprocedures voor tweedehands bromfietsen te stroomlijnen en te digitaliseren. Dit zou moeten resulteren in tijdsbesparingen voor zowel kopers als verkopers van tweedehands bromfietsen.

Image description

Offerteaanvraag

Wil je graag een offerte aanvragen? Vul dan gewoon ons formulier in!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?