Help, mijn nummerplaat is kwijt of gestolen! Paraad weet raad!


Het kan iedereen overkomen: u komt terug naar uw parkeerplek en ontdekt dat uw nummerplaat verdwenen is. Of misschien bent u hem gewoonweg kwijtgeraakt tijdens uw dagelijkse activiteiten. Wat moet u in zo'n geval doen? Hier zijn de stappen die u moet volgen.

Ga naar een politiekantoor

Uw eerste stap zou moeten zijn om naar het dichtstbijzijnde politiebureau te gaan en aangifte te doen van onvrijwillige buitenbezitstelling van uw kentekenplaat. Dit is een officiële aangifte waarin u verklaart dat u uw nummerplaat bent kwijtgeraakt of dat deze is gestolen.  De politie zal het nodige doen voor de schrapping van uw nummerplaat. U ontvangt een attest van onvrijwillige buitenbezitstelling.

Let op!  Indien ook uw kentekenbewijs ontbreekt (of een van de twee delen), vraag dan ook om een attest van onvrijwillige buitenbezitstelling.

Bezorg ons het originele attest

Het attest dat u van de politie krijgt, moet u zo snel mogelijk aan ons bezorgen. Wij doent het nodige om een roos formulier "aanvraag tot inschrijving van een voertuig" in te vullen en voorzien dit van een verzekeringvignet. Dit is een belangrijke stap in het proces, dus zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk doet.

Bezorg ons de twee delen van het kentekenbewijs

Samen met het politieattest, hebben we ook beide delen van het originele kentekenbewijs nodig. Deze documenten zijn nodig voor de aanvraag van een nieuwe nummerplaat en moeten dus ook aan ons worden overhandigd.  Zonder deze 2 delen kunnen wij geen actie ondernemen!

Wij sturen alles op naar de DIV

Zodra we alle nodige documenten hebben, sturen we alles aangetekend op naar de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV).

Levering van de nieuwe nummerplaat

De postbode levert de nieuwe nummerplaat en het kentekenbewijs bij uw thuis af. Let op, u zal een bedrag van €30 moeten betalen aan de postbode bij de levering.  Indien er niemand thuis is op het moment dat de postbode langskomt, zal u een briefje in de brievenbus vinden waarmee uw de nummerplaat en het kentekenbewijs kan gaan afhalen.

Houd er rekening mee dat wanneer uw nummerplaat is gestolen of verloren, er een nieuwe nummerplaat met een nieuwe combinatie zal worden afgeleverd. Het is niet mogelijk om de bestaande nummerplaatcombinatie te behouden.

Belang van het kentekenbewijs

We willen u extra aandacht vragen voor het bewaren van de twee delen van het kentekenbewijs. Het eerste deel moet u altijd in de auto bewaren, terwijl het tweede deel thuis op een veilige plaats bewaard moet worden. Beide delen zijn belangrijk en zullen nodig zijn bij eventuele verkoop van uw auto.

Het verlies of diefstal van een nummerplaat is zeker een onaangename situatie, maar door deze procedure te volgen, kunt u het probleem op een systematische en efficiënte manier aanpakken. Heeft u hierover nog vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij staan altijd klaar om u te helpen.

 

Wie zijn wij?

Kom meer te weten over ons - wie wij zijn, onze waarden, missie en visie. Ontdek onze identiteit en wat ons uniek maakt.

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?