Hoe schrijf je een tweedehands aanhangwagen van meer dan 750 kilo in?


Het inschrijven van een tweedehands aanhangwagen van meer dan 750 kilo is een proces dat een aantal stappen vereist. In dit artikel leiden we je door de procedure, zodat je precies weet wat je moet doen.

Stap 1: Ga naar de keuring

De eerste stap in de procedure is het naar de keuring brengen van de documenten van de aanhangwagen. Zorg ervoor dat je alle documenten van de aanhangwagen bij je hebt. Deze controle wordt een "administratieve keuring" genoemd.

Tijdens deze keuring ontvang je een "roos formulier", formeel bekend als de "aanvraag tot inschrijving van een voertuig". Dit is een belangrijk document, dus bewaar het zorgvuldig. Het is ook belangrijk om te weten dat dit formulier slechts twee maanden geldig is na het bezoek aan het keuringsstation.

Stap 2: Bezorg het formulier aan ons

Nadat je de keuring hebt afgehandeld, moet je het roze formulier aan ons bezorgen. Met dit formulier kunnen wij de aanhangwagen online inschrijven. Dit is ook het moment waarop we de verzekering voor de aanhangwagen in orde kunnen maken.

Stap 3: Ontvang de kentekenplaat en het inschrijvingsbewijs

Zodra de aanhangwagen is ingeschreven, worden de kentekenplaat en/of het inschrijvingsbewijs geleverd door de postbode. Bewaar deze documenten op een veilige plaats, want ze zijn belangrijk voor de volgende stap van het proces.

Stap 4: Breng je voertuig naar de technische controle

Na de inschrijving en vóór de inverkeerstelling moet je voertuig aangeboden worden aan de technische controle voor een volledige controle en weging. Dit is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat je aanhangwagen veilig en legaal is om te gebruiken.

Het inschrijven van een tweedehands aanhangwagen van meer dan 750 kilo kan een complex proces lijken, maar met behulp van deze stap-voor-stap handleiding kun je ervoor zorgen dat je aanhangwagen op de juiste manier wordt ingeschreven. Zo kan je met een gerust hart de weg op. Voor verdere vragen of ondersteuning kan je altijd bij Paraad Verzekeringen terecht. We zijn er om je te helpen.

Image description

Neem contact met ons op

Neem nu contact met ons op. Wij zijn altijd beschikbaar en staan paraad om u te helpen met uw zorgen en vragen.

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?