Ongevallenverzekering: bescherm uzelf als bestuurder


Het is een scenario dat we liever niet voorstellen: u bevindt zich achter het stuur en raakt betrokken bij een ongeval, waarbij u de persoon bent die als foutief wordt aangemerkt. In een dergelijke situatie vraagt u zich misschien af: "Wie is er verantwoordelijk voor mijn lichamelijke schade?" Veel mensen realiseren zich niet dat zonder een specifieke verzekering, u mogelijk geen dekking heeft voor uw eigen lichamelijke schade als bestuurder van een voertuig bij een ongeval waarbij u de fout begaat.

In het geval van een ongeval waar u niet in fout bent, zal de verzekering van de tegenpartij de kosten van uw lichamelijke letsels dekken. Maar wat als u zelf verantwoordelijk bent voor het ongeval? Zonder een specifieke ongevallenverzekering voor de bestuurder van een wagen, kan het zijn dat u zelf alle medische kosten en andere gerelateerde uitgaven moet dragen.

Wat is een bestuurdersverzekering?

Een bestuurdersverzekering, ook wel een ongevallenverzekering genoemd, dekt de lichamelijke schade van de bestuurder wanneer hij of zij betrokken raakt bij een ongeval, ongeacht wie er in fout is. Deze verzekering is specifiek bedoeld om de bestuurder te beschermen, omdat de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA-auto) deze dekking niet biedt.

Hierbij worden verschillende kostenposten in overweging genomen, zoals medische kosten, inkomstenverlies als gevolg van arbeidsongeschiktheid, en in het slechtste geval, overlijden. De specifieke details van een polis variëren per verzekeringsmaatschappij en het is daarom belangrijk dat u deze nauwkeurig doorleest en begrijpt wat er wel en niet gedekt is.

Waarom is een bestuurdersverzekering belangrijk?

Een bestuurdersverzekering speelt een cruciale rol in uw algemene financiële bescherming. Medische kosten kunnen snel oplopen en zonder de juiste dekking kunt u mogelijk geconfronteerd worden met aanzienlijke out-of-pocket kosten. Bovendien komt het vaak voor dat na een ongeval er een herstelperiode nodig is waarin de bestuurder niet in staat is om te werken. Hierdoor kan er sprake zijn van inkomstenverlies.

Het hebben van een bestuurdersverzekering geeft u de nodige rust en zekerheid, wetende dat u beschermd bent, ongeacht wie er in fout is bij een ongeval. Het is een investering in uw eigen veiligheid en financiële zekerheid.

Bij Paraad Verzekeringen begrijpen we hoe belangrijk het is om te zorgen voor een volledige bescherming. Onze deskundige adviseurs nemen de tijd om u te leren kennen en te begrijpen wat voor u belangrijk is. Op basis hiervan presenteren ze een op maat gemaakte polis die het best past bij uw behoeften.

Zorg ervoor dat u volledig beschermd bent tijdens het rijden. Neem vandaag nog contact op met Paraad Verzekeringen voor meer informatie over onze bestuurdersverzekeringen.

Neem contact met ons op via verzekeringen@paraad.be of bel ons op 011 340 360. Wij kijken ernaar uit om u te helpen met uw verzekeringsbehoeften.

Blijf veilig, blijf verzekerd met Paraad Verzekeringen.

Image description

Offerteaanvraag

Wil je graag een offerte aanvragen? Vul dan gewoon ons formulier in!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?