Voorbereid op autovakantie


Het vakantieseizoen nadert snel en misschien plant u al een heerlijke autovakantie. Zo'n reis kan een geweldige manier zijn om tijd door te brengen met uw gezin of vrienden, nieuwe plaatsen te ontdekken en te genieten van de vrijheid van de open weg. Maar, zoals bij elke reis, vraagt een autovakantie om een goede voorbereiding om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

In deze blogpost geven we u een checklist om u te helpen bij het plannen van uw autovakantie en ervoor te zorgen dat u met gemoedsrust kunt vertrekken.

1) In de auto

Stel dat u onderweg bent en u wordt aangehouden door de politie, of erger nog, u raakt betrokken bij een ongeval. Dan zult u bepaalde documenten nodig hebben. Zorg ervoor dat u de volgende zaken in uw auto hebt voordat u op vakantie gaat:

 • Het inschrijvingsbewijs van de wagen
 • Het gelijkvormigheidsattest
 • Het keuringsbewijs
 • Het verzekeringsbewijs
 • Europees aanrijdingsformulier
 • Parkeerschijf
 • Gevarendriehoek
 • Fluovestje


2) Persoonlijk

Vergeet ook uw persoonlijke documenten niet. Zorg ervoor dat u het volgende bij u heeft:

 • Identiteitskaart
 • Rijbewijs
 • Reservebril (indien u een bril draagt)

3) Check-up van de wagen

Een autovakantie kan een zware belasting zijn voor uw wagen. Daarom is het een goed idee om een check-up te doen voordat u vertrekt. Denk hierbij aan het controleren van het oliepeil, de koelvloeistof, de bandenspanning, enzovoort. U wilt immers niet onderweg met autopech komen te zitten!

4) Bijstand bij pech of ongevallen

Heeft u een bijstandsverzekering voor platte band of motorpech? En wat met medische bijstand? Als dit nog moet afgesloten worden, neem dan tijdig contact met ons op. Als dit al is geregeld, zorg dan dat u het telefoonnummer bij de hand heeft.

Verzekeringsbewijs

Laat ons u op het hart drukken hoe belangrijk het is om uw verzekeringsbewijs bij u te hebben. Mocht er iets gebeuren, dan is het essentieel dat u dit document bij u heeft. U kunt dit bij ons opvragen tijdens de kantooruren. Gelieve hier rekening mee te houden en dit tijdig na te kijken. Buiten de kantooruren hebben we niet altijd onmiddellijk toegang tot de database. Tijdig controleren is de boodschap!

Hopelijk heb je nu een beter beeld van wat je nodig hebt voor je autovakantie. We hopen dat deze informatie nuttig voor u is en dat u met gemoedsrust kunt vertrekken op vakantie. Voor verdere vragen of advies kunt u altijd contact met ons opnemen. We wensen u een veilige en aangename reis!

Image description

Offerteaanvraag

Wil je graag een offerte aanvragen? Vul dan gewoon ons formulier in!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?