De slimme weg naar de juiste autoverzekering


Wanneer u een auto koopt en zich een weg baant door de wirwar van autoverzekeringen, dan wilt u vast en zeker een polis die als een stevig harnas om uw voertuig past. Maar wat zijn nu precies de mogelijkheden en waar moet u op letten? Bij Paraad Verzekeringen scheppen we helderheid in de complexe wereld van autoverzekeringen.

Autoverzekering – Meer dan alleen verplichte kost

Het is algemeen bekend: een Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) autoverzekering is in België wettelijk verplicht. Maar rijdt u zorgeloos met enkel deze bescherming? Wat houdt zo'n verzekering in en wat zijn de opties voor uitbreiding?

Waarborgen: Van BA tot volledige omnium

Een basis BA-verzekering dekt schade die u aan derden veroorzaakt met uw voertuig. Maar wat als u zelf schade lijdt? Daarvoor zijn er uitbreidingen, zoals een kleine omnium die brand, diefstal, glasbreuk, aanrijding met dieren en natuurschade dekt. De volledige omnium gaat nog een stap verder en beschermt u ook tegen schade aan uw eigen auto, zelfs als u zelf in de fout gaat.

Daarnaast kunt u uw polis verrijken met bijvoorbeeld een bestuurdersverzekering voor lichamelijke schade, een rechtsbijstandsverzekering voor juridische ondersteuning en pechverhelping voor assistentie onderweg.

Verzekerde waarde: factuur- of cataloguswaarde?

Bij het afsluiten van een omniumverzekering is het cruciaal om te beslissen over de verzekerde waarde van uw auto. Gaat u voor de factuurwaarde of de cataloguswaarde? De keuze kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben bij een schadegeval. Wij bij Paraad Verzekeringen helpen u graag deze knoop door te hakken.

Vrijstellingen: vast bedrag of engelse vrijstelling?

Noemenswaardig zijn ook de vrijstellingen, het bedrag dat u zelf betaalt bij een schadegeval. U kunt kiezen voor een vast vrijstellingsbedrag, waarbij u steeds weet waar u aan toe bent, of een engelse vrijstelling.  Indien bij een engelse vrijstelling het schadebedrag exclusief btw groter is dan de vrijstelling, zal de volledige schade vergoed worden zonder aftrek van een vrijstelling.  Indien de schade exclusief btw lager is dan de vrijstelling, zal er geen tussenkomst zijn.

Waardebehoud van uw wagen

Hoe lang behoudt uw auto zijn waarde? Dit is een vraagstuk dat inspeelt op de afschrijving van uw voertuig en invloed heeft op de hoogte van de uitkering bij een total loss. Een transparant beleid is hier van essentieel belang en Paraad Verzekeringen staat garant voor duidelijkheid en eerlijkheid.

Waarom Paraad Verzekeringen voor uw autoverzekering?

Deskundige begeleiding

Bij Paraad Verzekeringen gaan we prat op onze persoonlijke benadering. We zijn niet de zoveelste tussenpersoon maar uw persoonlijke gids in verzekeringsland. Uw wensen en behoeften staan centraal in onze zoektocht naar de autoverzekering die als gegoten zit.

Marktvergelijking

We vergelijken aanbiedingen van alle grote verzekeringsmaatschappijen en zorgen ervoor dat u geniet van een autoverzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Of het nu gaat om een basis BA of een volledige omnium; bij ons vindt u wat u zoekt.

Proactief en toegankelijk

Vragen over uw autoverzekering? Bij Paraad Verzekeringen komt u niet terecht in een wirwar van callcenters. Direct contact en efficiënte service, dat is waar we voor staan. Uw gemoedsrust is ons doel en we zijn slechts een telefoontje of een e-mail verwijderd.

Maakt u zich zorgen over uw autoverzekering? Wacht dan niet langer en neem contact op met Paraad Verzekeringen. We zijn er om u te ontzorgen en te begeleiden naar de autoverzekering die u verdient. Bent u klaar om met vertrouwen de weg op te gaan? Uw verzekering, onze zorg.

Image description

Offerteaanvraag

Wil je graag een offerte aanvragen? Vul dan gewoon ons formulier in!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?