Mooi weer, ideaal voor een tochtje met de speedpedelec!


Als u op zoek bent naar een snelle, milieuvriendelijke en efficiënte manier om u door de stad te verplaatsen, is de Speedpedelec mogelijk de oplossing waar u naar op zoek bent. Maar wat is een Speedpedelec precies, en welke regelgeving geldt er voor dit type voertuig? Laten we dit eens nader onderzoeken.

Wat is een Speedpedelec?

Een Speedpedelec, of ‘high-speed e-bike’, is een elektrische fiets die snelheden tot 45 km/u kan bereiken dankzij de trapondersteuning. Dit is bijna twee keer zo snel als een gewone elektrische fiets, die meestal een snelheid van 25 km/u bereikt.

In het wettelijk kader wordt de Speedpedelec gelijkgesteld met bromfietsen, wat betekent dat er specifieke regels en verplichtingen zijn waar u aan moet voldoen.

Leeftijd en Rijbewijs

Als u wilt rijden met een Speedpedelec, moet u minstens 16 jaar oud zijn. Bovendien heeft u een rijbewijs nodig. Dit kan een rijbewijs AM zijn (voor bromfietsen die 45 km/u halen), maar een rijbewijs A1, A2, A (voor motorfietsen) of B (voor auto's) is ook geldig.

Inschrijvingsplicht

Uw Speedpedelec moet officieel worden ingeschreven in de registers van de DIV (Dienst Inschrijving Voertuigen). Voor de inschrijving heeft u een "aanvraag tot inschrijving van een voertuig" document nodig, ook wel het roze formulier genoemd. Met dit document kan Paraad Verzekeringen het nodige doen voor de inschrijving van uw speedpedelec.

Veiligheid en de Helmverplichting

Om veilig op weg te gaan met uw Speedpedelec, is het dragen van een helm verplicht. Deze helm moet niet alleen uw hoofd, maar ook uw slapen en achterhoofd beschermen.

Verzekeringsplicht

Wat de verzekering betreft, is het goed om te weten dat als de trapondersteuning blijft werken bij snelheden boven de 25 km/u, er geen speciale verzekering vereist is. Uw familiale verzekering, of burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, is dan voldoende.

Dit dekt de wettelijk verplichte BA-verzekering, dus eventuele schade aan derden. Maar als u zich echt zeker en veilig wilt voelen, kan een omnium dekking voor uw elektrische fiets een goede keuze zijn.

Conclusie

De Speedpedelec is veel meer dan zomaar een elektrische fiets. Het is een krachtig vervoermiddel dat specifieke regels en voorschriften met zich meebrengt. Het begrijpen van deze regels en voorschriften verzekert dat u veilig en legaal de weg op kunt gaan. En bij Paraad Verzekeringen zijn we er om u te helpen met al uw verzekeringsbehoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Image description

Offerteaanvraag

Wil je graag een offerte aanvragen? Vul dan gewoon ons formulier in!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?