Autoverzekering op naam van uw ouders? Beter van niet!


Als jonge bestuurder kan de verleiding groot zijn om een autoverzekering op de naam van je ouders te laten zetten. Het kan immers een aanzienlijke besparing opleveren gezien de hogere premies die meestal in rekening worden gebracht voor jongere, minder ervaren bestuurders. Maar hoewel het op korte termijn kosten kan besparen, zijn er goede redenen waarom dit geen verstandige keuze is.

Risico op verzwijging

Hoewel het mogelijk is om jezelf als ouder als hoofdbestuurder op te geven en je kind als occasionele bestuurder, kan dit tot problemen leiden als de verzekeringsmaatschappij ontdekt dat dit niet de werkelijkheid weerspiegelt. Als je kind de hoofdbestuurder is, is het belangrijk dat dit correct wordt aangegeven. Het bewust verkeerd opgeven van de hoofdbestuurder wordt beschouwd als 'verzwijging' en kan leiden tot problemen bij het indienen van een claim, wat kan resulteren in een terugvordering van de uitgekeerde schadevergoeding.

Opbouw van schadevrije jaren

Een van de belangrijkste redenen om de verzekering op je eigen naam te nemen, is het opbouwen van schadevrije jaren. Hoe langer je rijdt zonder een claim in te dienen, hoe meer schadevrije jaren je verzamelt. Dit kan leiden tot significante kortingen op je premie in de toekomst.

Als je verzekeringspolis op de naam van je ouders staat, zijn het hun schadevrije jaren die zich opstapelen en niet de jouwe. Wanneer je dan uiteindelijk je eigen polis wilt nemen, begin je weer vanaf nul, ongeacht hoe lang je al zonder incidenten rijdt.

Onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid

Het hebben van een verzekering op je eigen naam als jonge bestuurder helpt ook bij het bevorderen van onafhankelijkheid en financiële verantwoordelijkheid. Het leren navigeren door je eigen verzekering en het omgaan met eventuele claims kan waardevolle lessen bieden voor later in het leven.

Conclusie

Hoewel het verleidelijk kan zijn om kosten te besparen door de autoverzekering van een jonge bestuurder op naam van de ouders te nemen, is het op lange termijn wellicht niet de verstandigste keuze. Het is belangrijk rekening te houden met de mogelijke risico's en voordelen, en te overwegen wat de beste keuze is voor de individuele situatie van de bestuurder. Bij Paraad Verzekeringen staan we klaar om u te helpen bij het navigeren door deze beslissingen en het kiezen van een polis die bij u past. Neem vandaag nog contact met ons op!

Image description

Offerteaanvraag

Wil je graag een offerte aanvragen? Vul dan gewoon ons formulier in!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?