Het belang van uw verzekeringsbewijs in uw auto


Beste klant,

Bij Paraad Verzekeringen zetten we ons in om u nuttige en praktische informatie te geven met betrekking tot uw verzekeringen. Vandaag willen we het belang benadrukken van een regel die simpel, maar essentieel is: het altijd bij u hebben van uw verzekeringsbewijs in uw auto.

Hoewel het een simpele actie lijkt, wordt het vaak vergeten. Het consequent hebben van dit document bij u kan echter onnodige stress voorkomen als u te maken krijgt met een technische controle, een politiecontrole of een verkeersongeval.

Het verzekeringsbewijs: Wat is het?

Het verzekeringsbewijs is een internationaal erkend document dat aantoont dat uw voertuig verzekerd is. Het bevat de basisgegevens van uw verzekering, zoals uw polisnummer, de geldigheidsperiode van uw verzekering en de landen waarin uw verzekering geldig is.

Waarom is uw verzekeringsbewijs zo belangrijk?

Technische Controle

Bij een technische controle, is het noodzakelijk uw verzekeringsbewijs te kunnen voorleggen. Het niet voorhanden hebben van dit document bij de controle zal voor problemen zorgen.  Check dit ook even VOOR u naar de keuring gaat en niet pas wanneer u aan de beurt bent om uw wagen te laten keuren.

Politiecontrole

Tijdens een politiecontrole is het belangrijk uw verzekeringsbewijs te kunnen tonen. Het niet kunnen tonen bij een controle kan leiden tot boetes.

Bij een verkeersongeluk

In het ongelukkige geval van een verkeersongeluk is uw verzekeringsbewijs essentieel. Het stelt de andere betrokken partij in staat uw verzekeringsgegevens te noteren, wat kan helpen bij het afhandelen van de schade.

Daarnaast willen we u erop attenderen dat we hebben gemerkt dat er soms post verloren gaat. Het is dus van cruciaal belang dat u zelf controleert of uw verzekeringsbewijs in uw auto aanwezig is.

Wij bij Paraad Verzekeringen staan altijd voor u klaar om u bij te staan en voor uw gemoedsrust te zorgen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over uw polissen of als u assistentie nodig heeft.

Zorg goed voor uzelf en vergeet niet om altijd uw verzekeringsbewijs in uw auto te bewaren.

Met hartelijke groet,

Het Paraad Verzekeringen-team

Image description

Neem contact met ons op

Neem nu contact met ons op. Wij zijn altijd beschikbaar en staan paraad om u te helpen met uw zorgen en vragen.

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiƫle bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?