5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit


Een zorgeloze oude dag, wie wil dat nou niet? Pensioensparen is geen nieuw concept, maar het belang ervan is de laatste tijd alleen maar toegenomen. Voor velen onder ons lijkt pensioen nog een wereld van tijd verwijderd, maar het slim aanpakken van je pensioenstrategie is nu actueler dan ooit. In dit artikel duiken we in de voordelen van pensioensparen in 2024. Paraad Verzekeringen legt uit waarom slim pensioensparen niet alleen verstandig, maar ronduit briljant is.

1. Fiscaal aantrekkelijk: een niet te missen belastingvoordeel

Hoe zit dat nou precies met pensioensparen en de fiscus? Nou, pensioensparen levert je een heerlijk belastingvoordeel op. Bijvoorbeeld bij Paraad Verzekeringen kun je flink besparen op je belastbaar inkomen door geld opzij te zetten voor later. In 2024 is deze fiscale prikkel misschien wel prominenter dan ooit tevoren. Vraag jezelf af: waarom zou je "nee" zeggen tegen extra geld van de belastingdienst?

2. De rentevoeten: de slinger slaat door

Vroeger kon je rekenen op stabiele spaarrentevoeten, maar helaas, die hebben we al een tijdje niet meer gezien. Waarom pensioensparen dan urgenter is dan voorheen? Simpel. Wanneer de traditionele spaarrekeningen weinig tot niks opleveren, is het tijd dat we onze ogen openen voor slimmere vormen van sparen. En ja, pensioensparen in 2024 is zo'n slimme pensioenstrategie die de moeite waar is.3. De wispelturige markt: zekerheid inbouwen

Het is geen geheim dat de financiële markten kunnen schommelen als een schip op woelige baren. Met pensioensparen bouw je gestaag zekerheid in. Door nu al stukjes van je toekomstige pensioen bij elkaar te sparen, vermijd je later een financiële kater. Kies je voor pensioensparen bij Paraad Verzekeringen, dan spreken we over een slimme pensioenstrategie die je toelaat rustig te slapen, zelfs als de beursbengels weer eens capriolen uithalen.

4. Vroeger beginnen = minder zorgen

Waarom pensioensparen belachelijk slim is? Het zit hem in de kracht van compounding. Begin je op tijd met pensioensparen, dan geef je je investering de kans om te groeien als kool.  Begin vandaag nog met pensioensparen bij Paraad Verzekeringen, en je plukt er de vruchten van eens je de pensioenleeftijd bereikt.

5. De onvoorspelbare toekomst: wees voorbereid

Waarom wachten? Pensioensparen is financieel slim – en eerlijk gezegd – noodzakelijk. Met de onzekerheid over de toekomst van het wettelijk pensioen, is een aanvullend pensioenpotje geen luxe, maar een must. Pensioensparen nu geeft je de gemoedsrust dat, wat er ook gebeurt, je iets achter de hand hebt.

Benieuwd naar jouw wettelijk pensioen?  Je kan alle info terugvinden in je online dossier My Pension.

mypension.be: uw online pensioendossier

Bij Paraad Verzekeringen begrijpen we dat al deze zaken omtrent pensioensparen redenen aanreiken om er nu mee te beginnen. Wij staan klaar om jou te assisteren bij het vinden van de pensioeninvestering die het beste bij jouw situatie past. Zie je pensioensparen echt als iets voor "later"? Onthoud dan goed dat later sneller komt dan je denkt en dat 5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit juist nu onmisbaar advies is.

Ben je klaar om de toekomst met open armen te ontvangen en te profiteren van alle voordelen omtrent pensioensparen? Neem contact op met Paraad Verzekeringen en ontdek hoe we samen jouw pensioen toekomstbestendig kunnen maken. Want zeg nou zelf, een slimme pensioenstrategie begint toch vandaag?

Image description

Neem contact met ons op

Neem nu contact met ons op. Wij zijn altijd beschikbaar en staan paraad om u te helpen met uw zorgen en vragen.

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?