Hoe kiest u de juiste verzekering voor uw fiets?


Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Maar, net zoals bij elk vervoermiddel, loopt u het risico op schade, diefstal of een ongeluk. Een degelijke verzekering voor uw elektrische fiets is daarom geen luxe, maar een noodzaak voor uw bescherming en die van uw e-bike. Paraad Verzekeringen begrijpt dat als geen ander en biedt daarom een scala aan passende dekkingen voor uw geliefde rijwiel. Maar hoe navigeert u door dit aanbod, en wat past het best bij uw situatie?

Verschillende dekkingen voor elk scenario

Bij het kiezen van de juiste verzekering voor uw fiets of voortbewegingstoestel zijn er verschillende dekkingsmogelijkheden:

  • Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA): Deze dekking is onmisbaar. Het beschermt u tegen de financiële gevolgen wanneer u met uw elektrische fiets iemand anders schade toebrengt.  Meestal zit deze vervat in uw familiale verzekering. Wenst u zekerheid hierover? Neem gerust contact met ons op.
  • Lichamelijke Ongevallen Fietser: Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer u een letsel oploopt tijdens een val of een ongeval met de fiets, wilt u natuurlijk dat de medische kosten gedekt zijn. Deze verzekering biedt u die zekerheid.
  • Rechtsbijstand: Mocht u in een juridisch conflict verwikkeld raken betreffende uw fiets, dan staan wij voor u klaar, of het nu gaat om geschillen met de verkoper of de hersteller.
  • Materiële Schade en Diefstal: uw fiets is vaak een kostbare aankoop. Bescherm uw investering tegen schade en diefstal met een uitgebreide dekking.


Een verzekering voor iedereen

Ongeacht het type fiets of (elektrisch) voortbewegingstoestel, wij bieden een passende verzekering . Of u nu een stadsfiets bestuurt, geniet van een rit op uw elektrische mountainbike of een speed pedelec, bij Paraad Verzekeringen bent u aan het juiste adres.

Aedes VL - Pub Pfiets

Flexibele en op maat gemaakte premies

Elke fietser is uniek, en dat geldt ook voor hun verzekering. Met onze aantrekkelijke omnium premie, die 100% aangepast is aan uw persoonlijke situatie, bent u verzekerd van een correcte polis zonder onnodig hoge kosten.

Gezinsformule voor uw gemoedsrust

Wilt u alle fietsen van het gezin in één keer verzekeren? Met onze gezinsformule doet u dat in een simpele stap. Alle voortbewegingstoestellen van het gezin vallen dan onder een en dezelfde polis.

Speciale dekkingen voor leasing en huur

Bent u een bedrijf of een zelfstandige die fietsen verhuurd?  Of een bedrijf dat een fiets voorziet voor de werknemers? Ook voor deze specifieke gevallen heeft Paraad Verzekeringen de juiste dekking voor u.

Tweedehandsfiets? Geen zorgen!

Een tweedehandsfiets verdient dezelfde bescherming als een nieuwe. Paraad Verzekeringen zorgt dat ook uw tweedehands aankoop verzekerd is tegen diefstal en materiële schade.

Ook voor wedstrijdfietsers

Neemt u deel aan amateurwedstrijden? Uw sportieve passie is bij ons in veilige handen. Wij verzekeren uw fiets tegen zowel diefstal als materiële schade tijdens uw sportieve uitdagingen.

Altijd bereikbaar voor noodgevallen

Dankzij de 24-uurs bijstand hoeft u zich geen zorgen te maken als u in nood bent, waar u ook bent in België.

Extra Voordelen voor toestellen uitgerust met een GPS-chip

Heeft uw fiets of voortbewegingstoestel een GPS-chip? Dan komt u in aanmerking voor extra korting.

Is uw slot in orde?

De beveiliging van uw fiets start bij een goed slot. Afhankelijk van de waarde van uw fiets, geven wij advies over de beste beveiligingsopties.

Image description

Home - Stichting ART

Ontdek waarom het ART keurmerk essentieel is bij het kiezen van een veilig slot en waarom fabrikanten hun sloten laten testen door ART.

Met Paraad Verzekeringen kiest u voor een partner die begrijpt dat een verzekering voor uw fiets meer is dan een polis. Het is een belangrijk stuk van uw dagelijkse mobiliteit en vrijheid. Neem contact op met onze experts via verzekeringen@paraad.be of bel naar 011 340 360 voor advies op maat. Bezoek onze website https://paraad.be/ en ontdek hoe wij u en uw elektrische fiets optimaal kunnen beschermen. Wij van Paraad Verzekeringen – uw doortastende verzekeringspartner – staan klaar om u door het leven te begeleiden, gedekt en wel.

 

Offerteaanvraag

Wil je graag een offerte aanvragen? Vul dan gewoon ons formulier in!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?