Belangrijke tip voor zelfstandigen: Meld ziekte of ongeval altijd aan uw ziekenfonds


Als zelfstandig ondernemer sta je vaak voor de uitdaging om bovenop de administratieve rompslomp te blijven die bij het ondernemerschap komt kijken. Dit omvat een veelvoud aan taken, variërend van het bijhouden van de boekhouding tot het op de juiste wijze beheren van je verzekeringspolissen.

Bij Paraad Verzekeringen zijn we ons diep bewust van de complexiteit en de uitdagingen waar zelfstandigen mee te maken hebben. Om die reden leggen we altijd extra nadruk op het belang van een nauwkeurig en attent beheer van verzekeringszaken voor onze klanten.

Een belangrijk maar vaak over het hoofd gezien aspekt is het melden van ziekte of een ongeval aan het ziekenfonds. Veel zelfstandigen zijn zich niet altijd bewust van het belang hiervan, en dat onwetendheid kan leiden tot het mislopen van belangrijke financiële compensaties. Daarom benadrukken wij bij Paraad Verzekeringen het belang hiervan sterk. Ook indien u via ons specifieke verzekeringen hebt afgesloten, zoals een verzekering voor gewaarborgd inkomen of een ongevallenverzekering, blijft het essentieel om elke situatie van ziekte of een ongeval te melden bij uw ziekenfonds. Het ziekenfonds kan namelijk voorzien in uitkeringen die van cruciaal belang zijn voor het behoud van uw financiële gezondheid in tijden van onverwachte tegenslagen.

Waarom is het cruciaal om ziekte of ongeval te melden?

Paraad Verzekeringen staat voor zekerheid en gemoedsrust. Als zelfstandige bent u de draaiende motor achter uw business, maar wat als u onverhoopt uitvalt door ziekte of een ongeval? Niet alleen uw gezondheid, maar ook de continuïteit van uw bedrijf kan hierdoor in het gedrang komen. Uw ziekenfonds kan in dergelijke gevallen samen met uw verzekering gewaarborgd inkomen, een financieel steuntje in de rug bieden door middel van uitkeringen.

Tip van de dag: meldt ziekte of ongeval onmiddellijk aan het ziekenfonds, want de tijdigheid van de melding speelt een sleutelrol. Te laat melden kan betekenen dat uw uitkering wordt verminderd of zelfs helemaal niet wordt toegekend. Check daarom altijd de voorwaarden van uw ziekenfonds en zorg ervoor dat uw aangifte binnen 7 kalenderdagen na de eerste ziektedag in hun bezit is.De procedures bij langdurige ziekte

Langdurige ziekte kan uw inkomsten en levenskwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. Paraad Verzekeringen benadrukt het belang van voorbereiding en het begrijpen van uw polisvoorwaarden.

Indien u een gewaarborgd inkomen verzekering bij ons heeft en verwacht dat uw ongeschiktheid langer dan een maand zal duren, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Het is belangrijk om te weten dat de meeste polissen een wachttijd van 30 dagen hanteren, waardoor u pas recht heeft op een vergoeding vanaf de 31ste dag van ongeschiktheid.

Afhankelijk van uw poliskeuze kunt u echter recht hebben op een vergoeding vanaf dag 1 of na een langere wachttijd, afhankelijk van de specifieke voorwaarden en of u gekozen heeft voor een afkoop van de wachttijd of juist voor een langere wachttijd om de premie te verlagen. Het is van essentieel belang ons direct na de start van uw ziekte of ongeval te contacteren, zodat we u kunnen ondersteunen in het proces en bepalen vanaf wanneer u recht heeft op een uitkering.

2023 instructievideo gewaarborgd inkomen

Paraad Verzekeringen: Uw gids in verzekeringsland

Ons team van Paraad Verzekeringen is uw proactieve begeleider op het complexe terrein van verzekeringspolissen. Wij zijn meer dan enkel uw tussenpersoon; we zijn uw medestander in goede en slechte tijden. Vergeet ons dus niet in te lichten. Zo kunnen wij voor u de kloof dichten tussen wat noodzakelijk is en wat mogelijk over het hoofd wordt gezien.

@ParaadVerzekeringen trots op ons team 🤩

Paraad Verzekeringen: Ondersteuning van begin tot eind

Als zelfstandige kunt u bij ons terecht voor een breed spectrum aan verzekeringen. Of het nu gaat om mobiliteits-, eigendoms- of persoonlijke verzekeringen, wij zijn uw kompas in de verzekeringsjungle. Met Paraad Verzekeringen mist u geen enkel detail en verzekert u zich van een financieel veilige haven, ook bij ziekte of ongevallen.Dus laten we duidelijk zijn: heeft u nog geen gewaarborgd inkomen? Dan is het de hoogste tijd om de stap te zetten naar Paraad Verzekeringen. Better safe than sorry, nietwaar?

Met deze informatie bent u als zelfstandige weer helemaal bij. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over onze diensten en hoe we u kunnen helpen bij de aangifte van ziekte of een ongeval? Neem dan gerust contact op via verzekeringen@paraad.be of bel ons op 011 340 360. Ons ervaren team staat klaar om u te begeleiden en uw gemoedsrust te waarborgen.

Paraad Verzekeringen - Uw partner in verzekeringen.

Image description

Schadeaangfite

Heb je onlangs schade gehad? Vul ons formulier in en wij behandelen je aangifte zo spoedig mogelijk!

Meest Recente Posts

KLAAR OM U TE ONTZORGEN

Wat uw vraag of bekommernis ook is: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar staan we voor u paraat met een breed dienstenaanbod. Hoe kunnen we u verzekeren?
Mobiliteit
Ga gerust en veilig op weg met de juiste polis voor uw wagen of andere voertuigen. We zoeken voor u naar de polis met de beste prijs-kwaliteit.
Meer weten
Aansprakelijkheid
De juiste aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade berokkend aan derden.
Meer weten
Eigendommen
Dek uw woning, bedrijfsgebouw, en andere eigendommen goed in tegen schadegevallen en geniet van de gemoedsrust die hiermee gepaard gaat.
Meer weten
Persoonlijk
Verzekeringen die belangrijk zijn voor uw gezondheid en toekomst. Van een hospitalisatieverzekering, overlijdensverzekering en ongevallenverzekering tot gewaarborgd inkomen en spaarformules.
Meer weten
Arbeidsongevallen
Als bedrijf bent u verplicht om een arbeidsongevallen verzekering af te sluiten voor uw personeel. We zoeken voor u naar de beste polis voor uw bedrijf en uw personeel.
Meer weten
Cyber
Bescherm uzelf, uw gezin en uw bedrijf tegen de gevaren van het internet. Een cyberverzekering zorgt voor financiële bijstand bij schadegevallen via het internet.
Meer weten
Varia
Vul uw verzekeringsportefeuille aan met de nodige polissen die voor u van belang zijn, zoals een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering of modulaire reisverzekering.
Meer weten
Schade
Of het nu gaat om een lichamelijk letsel, schade aan uw eigendom of auto, wij zijn er om u bij te staan in deze uitdagende tijden.
Meer weten

PARAAD. WOORDEN EN DADEN.

Waar denkt u aan wanneer u het woord ‘verzekeringen’ hoort? Aan cijfers en letters? Aan droge materie en een trage, klassieke sector?

Wij bewijzen u graag het tegendeel. Want wij beseffen dat uw wereld snel vooruitgaat en dat u een partner zoekt die uw tempo moeiteloos kan volgen. Wij beseffen dat u op zoek bent naar een doortastende partij die woorden koppelt aan daden. En dat doet op een hartelijke, warme manier.
​​​​​​​
Wij zijn Paraad: een verzekeringskantoor dat klaar staat. Klaar, om u proactief te ontzorgen. Want wij zetten een akte moeiteloos om in actie. Noem ons dan ook geen tussenpersoon, maar een compagnon de route.

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Bekijk de vorige updates

Mis onze nieuwtjes niet

In de kijker

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!
5 redenen waarom pensioensparen nu slimmer is dan ooit
Paraad Verzekeringen: uw happy verzekeringsmakelaar

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen we u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen, groot of klein. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

En we staan Paraad

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag over onze diensten of polissen?